Over ons

Over ons

Trinitas Coaching is opgericht door Ellen Falter. Zij biedt coaching voornamelijk met, maar ook zonder paarden.

Tijdens haar opleiding HBO Diermanagement maakte zij kennis met het coachen met paarden. Deze ervaring zorgde ervoor dat alle puzzelstukjes op hun plaats vielen. Haar twee passies, paarden en het helpen van mensen, kwamen hier samen. De oordeelloze, open manier van coachen raakte haar direct en ze wist meteen: ”Dit is het!” Er was (gelukkig) geen weg meer terug, en zo werd Trinitas Coaching geboren.

Ellen is daarna afgestudeerd als Equine Assisted Coach op Educatief Centrum Keulseweg. Deze opleiding is de eerste en enige opleiding voor coachen met behulp van paarden in Nederland die Europees (EQA-)geaccrediteerd is door de NOBCO/EMCC. Kwaliteit en professionaliteit staan centraal.

Trinitas Coaching is aangesloten bij beroepsorganisatie CAT en GAT, een onafhankelijke WKKGZ geschilleninstantie erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Klik op één van de logo’s onderaan de pagina voor meer informatie.


Tijdens de ”equine assisted” sessies coacht Ellen samen met één of meerdere paarden. Hoeveel en welke paarden er tijdens de sessie ingezet worden is afhankelijk van de situatie en de coachvraag. Dit wordt zoveel mogelijk op jou afgestemd.

Trinitas Coaching heeft hierbij een missie en een visie:

Missie: Het ondersteunen van de ontwikkeling bij mensen door middel van (paarden)coaching zodat zij vanuit de hervonden kracht verder kunnen in het leven.

Visie: Ieder mens heeft recht op een veilige omgeving om zichzelf door middel van leren en ervaren te kunnen ontwikkelen. Trinitas Coaching faciliteert hier graag bij.